Bijeenkomst werkgeversfunctie (Houten)


14 september 2016

Bent u lid van de werkgeverscommissie van de raad, of wilt u dat worden? Kom dan naar een bijeenkomst die Raadslid.Nu en de Vereniging van Griffiers in uw regio organiseert. De vijfde bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 14 september in Houten.

Raadslid.Nu en de Vereniging van Griffiers organiseren samen dit jaar regionale bijeenkomsten voor raadsleden over de werkgeversfunctie van de raad. De gemeenteraad is de werkgever van de griffier en de griffie. Raadsleden zijn zich niet altijd bewust van het feit dat zij als raad deze
werkgeversfunctie vervullen. De regionale bijeenkomsten, die in de vorm van kennissessies worden gehouden, dienen daarom er toe om de bewustwording over de betekenis van de werkgeversfunctie te vergroten en om raadsleden kennis te laten maken met deze functie.

Het afgelopen jaar heeft Raadslid.Nu samen met de Vereniging van Griffiers enkele verkennende bijeenkomsten georganiseerd over de werkgeversfunctie van de raad. Uit deze bijeenkomsten is gebleken dat er meer aandacht voor deze rol nodig is en dan met name voor het vergroten van de
bewustwording over de werkgeversrol en over het belang van deze rol voor een goede ondersteuning van de gemeenteraad.

Werkgeverstool
De regionale bijeenkomsten over de werkgeversfunctie worden in opdracht van Raadslid.Nu en de Vereniging van Griffiers uitgevoerd door Hans Oostendorp van het bureau Necker van Naem. Dit bureau heeft enkele jaren geleden voor Raadslid.Nu de werkgeverstool van de raad ontwikkeld. Klik hier om
deze werkgeverstool te bekijken.

Aanmelden
Raadslid.Nu en de Vereniging van Griffiers willen dit jaar in elke regio een bijeenkomst over de werkgeversfunctie houden. De vijfde bijeenkomst zal plaatsvinden in Houten.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door het aanmeldformulier in te vullen via deze link. Voor vragen kan een mail worden gestuurd naar info@raadslid.nu.

Het volledige schema van regionale bijeenkomsten over de werkgeversfunctie ziet er op dit moment als volgt uit:

7 september Ede

12 september Buren

14 september Houten

19 september Hoorn

28 september Winsum

5 oktober Leiderdorp

06 oktober Drenthe (locatie volgt)

13 oktober Joure

19 oktober Borculo

23 november Leidschendam-Voorburg

30 november Molenwaard

Voor meer informatie over de werkgeversfunctie van de raad, zie ook de filmpjes die Raadslid.Nu heeft gepresenteerd over de werkgeversfunctie. Klik hier om deze filmpjes te bekijken.