Eerste Nederlandse vermout wint internationale prijs IWSC

Willem's Wermoed bekroond na blinde test door internationale competitie

Amsterdam, 05 juli 2016 - De eerste Nederlandse vermout heeft een Silver Quality Award gewonnen tijdens de International Wine & Spirit Competition (IWSC). De zorgvuldig gekozen blend van Willem's Wermoed, geinspireerd door de eeuwenoude Hortus Botanicus in Amsterdam, is bekroond na een blinde test door de internationale wijn-experts van IWSC. Na een succesvolle lancering in Maart jongstleden, staat de Nederlandse vermout van Selier Spirits nu ook internationaal op de kaart.

Oprichter Paul Selier is trots op de prijs: "We hebben Willem's Wermoed pas een paar maanden geleden geintroduceerd en om dan nu al deze internationale erkenning te krijgen is een grote eer." Bij de lancering gaf Selier al aan dat het niet eenvoudig was om tot de perfecte mix te komen. "We wilden graag kruiden gebruiken die van origine uit Nederland komen, zoals wilde tijm en dennen-toppen, en het kostte ons meer dan een jaar om de juiste blend te vinden".

De Quality Award is een bekroning van de succesvolle eerste maanden van de eerste Nederlandse vermout, waarin de bars en restaurants in Amsterdam en andere grote steden Willem's Wermoed steeds meer beginnen te vinden. "Ik krijg doorgaans louter positieve reacties van restaurants, bars en simpelweg mensen die Willem's Wermoed geproefd hebben. Geweldig natuurlijk," vervolgt Selier. "De 24 hand-geselecteerde 'botanicals' gemengd met een Spaanse witte wijn geeft Willem's Wermoed een subtiele, bitterzoete smaak, die blijkbaar door anderen net zo gewaardeerd wordt als door onszelf."

Over Willem's Wermoed

Willem's Wermoed is onderdeel van Selier Spirits en opgericht in 2015 in Amsterdam. Willem's Wermoed is officieel de eerste Nederlandse vermout en is ontwikkeld en gebotteld in samenwerking met Herman Jansen te Schiedam. Willem's Wermoed is verkrijgbaar in een kleine batch via www.willemswermoed.com en geselecteerde horecazaken en slijterijen. www.willemswermoed.com