Ronald McDonald Huiskamer opent in Zuyderland ziekenhuis

Ouders die verblijven in het gloednieuwe Geboortecentrum van het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen kunnen vanaf woensdag 6 juli op een bijzondere manier ontspannen. Dan opent de Ronald McDonald Huiskamer, een ruimte waarin ouders de ziekenhuismuren even kunnen ontvluchten en in huiselijke sfeer ontspannen. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

De Ronald McDonald Huiskamer Heerlen is een ruimte in het onlangs geopende geboortecentrum van het Zuyderland ziekenhuis, speciaal voor ouders van de kraamafdeling en de afdeling neonatologie. De Ronald McDonald Huiskamer heeft een huiselijke inrichting en warme sfeer. Ouders zijn er even weg van de ziekenhuiskamer en kunnen er samen eten, een tijdschrift lezen, koffie drinken of een spelletje doen. Het dagelijks management en de begeleiding van de vrijwilligers van de Ronald McDonald Huiskamer is in handen van Ronald McDonald Huis Maastricht.

Net als thuis

"In het Geboortecentrum staat het gezin centraal", zegt Margo de Kock, manager van Ronald McDonald Huis Maastricht. "Ouders liggen er met hun pasgeborene op een eenpersoons kamer. Dat is een enorme meerwaarde. Maar als je de hele dag in het ziekenhuis bent, komen de 'witte' muren al snel op je af. Dan is het heel fijn als er een ruimte is waar je even in huiselijke sfeer op de bank kunt ploffen. Net als thuis. Zo kun je de zorg voor je baby'tje weer beter aan."

Tijdschema

13.45 uur Zaal open

14.00 uur Openingswoord Margo de Kock, manager Ronald McDonald Huis Maastricht

14.15 uur Toespraak Cees Sterk, Lid Raad van Bestuur Zuyderland Ziekenhuis

14.30 uur Officiele openingshandeling

14.35 uur Rondleiding en taart

Adres

Geboortecentrum in Zuyderland Medisch Centrum

Henri Dunantstraat 5

6419 PC Heerlen

Openingshandeling

De Huiskamer wordt geopend door Margo de Kock, manager Ronald McDonald Huis Maastricht, samen met Cees Sterk, lid van de Raad van Bestuur van het Zuyderland. Begin volgend jaar opent er op de kinderafdeling van het Zuyderland nog een Ronald McDonald Huiskamer, waar ook zieke kinderen en broertjes en zusjes kunnen verblijven tussen de behandelingen door.