Groenendaal Harmelen


Geschreven op: 06-07-2016 Gewijzigd op : 06-07-2016

landschap veenweide (web).jpg

Landschap Veenweide

Een klappaal en betonblokken moeten vanaf 1 augustus a.s. voorkomen dat er nog langer (vracht)auto's rijden over de Groenendaal in Harmelen.

Het college heeft hiertoe besloten om de veiligheid en de rust op deze landelijke weg te waarborgen. Het gaat hier om extra maatregelen, want ook nu al is de Groenendaal verboden voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting geldt niet voor landbouwvoertuigen, zij houden vrije doorgang.

Na de openstelling van de randwegen rond Harmelen is de Groenendaal afgesloten voor autoverkeer (met uitzondering van landbouwverkeer). Tot nu toe werd deze afsluiting geregeld met borden. Een fysieke afsluiting was niet aan de orde, omdat de Groenendaal moest worden gebruikt als
omleidingsroute voor lijnbussen tijdens de werkzaamheden aan de Dorpsstraat. In deze periode bleek dat, ondanks de geslotenverklaring, veel autoverkeer de Groenendaal gebruikte als kortere route naar de randweg. Dit leidde tot gevaarlijke situaties voor de vele fietsers en wandelaars op deze
landweg. Nu de Dorpsstraat klaar is, kan de Groenendaal met obstakels worden afgesloten, zoals eerder afgesproken met bewoners. De afsluiting wordt geplaatst halverwege de momenteel aanwezige borden van de geslotenverklaring.

Ontheffing

Landbouwverkeer en hulpdiensten houden vrije doorgang. Eigenaren van landbouwvoertuigen kunnen een sleutel aanvragen bij de gemeente door een mail te sturen naar rb.project.teamondersteuning@woerden.nl.