Provincie investeert in verkeersveiligheid bij gemeenten


06 juli 2016 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland investeert dit jaar EUR 12,5 miljoen in lokale verkeersprojecten die de verkeersveiligheid van de omgeving verbeteren. Van Texel tot Hilversum wordt geinvesteerd in gemeentelijke wegen, kruisingen en fietspaden.

Ieder jaar stelt de provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar voor de verbetering van de infrastructuur op gemeentelijke wegen en wegen van waterschappen. Projecten die bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid van de omgeving komen voor de subsidie in aanmerking.

Op 5 juli hebben Gedeputeerde Staten vastgesteld welke lokale projecten in 2016 subsidie ontvangen. Ten opzicht van voorgaande jaren, is de subsidie voor 2016 vooral toegekend aan het aanleggen van vrij liggende fietspaden, rotondes en verhoogde plateaus bij kruisingen. In totaal gaat er EUR
5,8 miljoen naar projecten in Noord-Holland-Noord (Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland), EUR 3,9 miljoen naar projecten in de regio Haarlem-IJmond en EUR 2,8 miljoen naar projecten in de regio Gooi en Vechtstreek.

* Te honoreren projecten (pdf - 338,04 kb)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel