Ministerraad van 7 juli 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 07/07/2016

De ministerraad vergaderde op donderdag 7 juli 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Toekenning van subsidies aan vzw's en stichtingen voor informatie- en communicatieopdrachten

De ministerraad gaat op voorstel van eerste minister Charles Michel akkoord met de toekenning van vijf subsidies aan verschillende vzw's en stichtingen, in het kader van informatie- en communicatieopdrachten.

* Herstel en afwikkeling banken: bepalingen over de FSMA

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt twee voorontwerpen van wet goed die het sluitstuk vormen in de omzetting van een Europese richtlijn over het herstel en de afwikkeling van banken (BRRD) en bevat bepalingen over de Autoriteit voor Financiele
Diensten en Markten (FSMA).

* Milieubescherming en regulering van de activiteiten op Antarctica onder de rechtsbevoegdheid van Belgie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Leefmilieu Marie Christine Marghem een voorontwerp van wet goed over de milieubescherming en de regulering van de activiteiten op Antarctica onder de rechtsbevoegdheid van Belgie.

* Minimum verblijfsvoorwaarde in Belgie voor de inkomensgarantie voor ouderen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine een voorontwerp van wet goed dat een minimum verblijfsvoorwaarde in Belgie invoert, voorafgaand aan de opening van het recht op de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO).

* Justitie: actualisering van de tarieven voor telefoontaps

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de tarieven actualiseert voor elektronische communicatie, inzake gerechtskosten.

* Verlaging van de jaarlijkse bedragen voor het gebruik van straalverbindingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Telecommunicatie Alexander De Croo een ontwerp van koninklijk besluit goed over de jaarlijkse bedragen voor het gebruik van straalverbindingen.

* Overheidsopdracht voor de FOD Budget en Beheerscontrole: consultancydiensten voor FEDCOM

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Begroting Sophie Wilmes akkoord met de opstart van een overheidsopdrachtenprocedure over consultancydiensten voor de federale ERP-toepassingen (Enterprise Ressource Planning) voor rekening van de FOD Budget en Beheerscontrole.

* Opvolging verkeersveiligheidsbeleid van de politiediensten voor het jaar 2016

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Mobiliteit Franc,ois Bellot een ontwerp van koninklijk besluit goed over de toekenning van een bedrag aan de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de opvolging van het
verkeersveiligheidsbeleid van de politiediensten voor 2016.

* Werking van de beroepskamer voor operationeel personeel van de hulpverleningszones

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ontwerp van koninklijk besluit goed over de werking van de beroepskamer die uitspraak doet over de beroepen tegen bepaalde tuchtsancties en tegen een onvoldoende evaluatie van het
operationeel personeel van de hulpverleningszones.

* Gebruik van private bewaking op zee tegen maritieme piraterij uitgebreid naar de Golf van Guinee

De ministerraad keurt een ontwerp van koninklijk besluit goed met de uitbreiding van het gebruik van private bewaking op zee naar de Golf van Guinee om de opvarenden van Belgische schepen te beschermen tegen maritieme piraterij.

* Aanstelling van een advocatenkantoor voor het bijstaan van de Belgische staat in het Optima-dossier

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt de gunning van de overheidsopdracht goed over de aanstelling van een advocatenkantoor dat de Belgische staat bijstaat in het kader van het faillissement van Optima Bank nv.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden