Overlast veroorzakende hangjongeren aangepakt


Overlast veroorzakende hangjongeren aangepakt

Laatste update:
09-07-2016 | 14:01

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - De politie heeft vrijdagavond opgetreden tegen overlast veroorzakende hangjongeren op het winkelcentrum de Heyhoef in de wijk Reeshof. Er werden zeven aanhoudingen verricht en dertien bekeuringen uitgedeeld.

Een van de wijkagenten fietste vrijdag 8 juli 2016 omstreeks 20.45 uur met een collega over de Kerkenbosplaats. Ze waren onder meer belast met het toezicht op de jeugd. Ze reden voorbij een groep jongeren die ze gedag zegden. Nadat ze gepasseerd waren, werden er beledigingen vanuit die groep
naar hen geroepen. Ook roken de dienders een wietlucht. Er zijn al langer klachten met betrekking tot overlast veroorzakende hangjeugd rond het winkelcentrum. De agenten besloten daarom collega's op te roepen om door te pakken door de groep in te sluiten en te controleren.

Aanhoudingen en bekeuringen

Er werden zeven verdachten aangehouden, vier omdat zij zich niet konden legitimeren, twee vanwege het niet voldoen aan een vordering en een ter zake openbare dronkenschap en wapenbezit. Dertien jongeren, in de leeftijd van 16-22 jaar, kregen een bekeuring vanwege het veroorzaken van overlast
en hinder. Er werden drie joints, een gripzakje met hasj en een gripzakje met hennep en een klein mes in beslag genomen.