'Plan reis naar Zaventem zeer ruim'


10 juli 2016, 10:54

Passagiers die vandaag vanaf de Belgische luchthaven Zaventem vliegen hebben het niet makkelijk. De grote toestroom van vakantiegangers in combinatie met controles zorgen voor lange files.

Het verkeer op de toegangsweg A201 richting luchthaven staat muurvast. De wachttijd in dik 2 kilometer file is ver opgelopen. Uit angst om een vlucht te missen besluiten diverse passagiers te voet verder te gaan. Dat is niet voor het eerst. Kort na de aanslagen zag de VID eenzelfde beeld.
Nederlanders die voor Zaventem hebben gekozen doen er goed aan hun reis zeer ruim te plannen.

File op #A201 richting luchthaven Zaventem. Hou rekening met vertraging, vertrek tijdig @BrusselsAirport pic.twitter.com/OBANEai92H

* Verkeerscentrum (@verkeerscentrum) 10 juli 2016

Op beeld van het Vlaams Verkeerscentrum is te zien hoe mensen lopend over de snelweg richting de luchthaven gaan.

Verscherpte controles

Volgens Brussels Airport wordt er nog altijd extra gecontroleerd op de luchthaven. Zo wordt inkomend verkeer op de A201 onderworpen aan een check en is de Kiss & Ride voor de vertrekhal afgezet. In mei werden de veiligheidscontroles wel iets versoepeld, maar alsnog zijn er controles voordat
mensen de hallen in mogen. Toch zouden alle maatregelen volgens de Belgische luchtvaartautoriteit DGTA niet afdoende zijn.

foto: twitter.com/maxiuck

Foto: (c) twitter.com/maxiuck