Zes hennepkwekerijen geruimd in Zeeland-West Brabant


Zes hennepkwekerijen geruimd in Zeeland-West Brabant

Laatste update:
13-07-2016 | 13:52

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - De politie van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft dinsdag 12 juli 2016 in het werkgebied zijn zes hennepkwekerijen geruimd. Er werden 1440 planten in beslag genomen. Bij de acties zijn vier verdachten aangehouden.

Zeeland
in Terneuzen werd aan de Lorenzlaan een hennepkwekerij met 576 planten geruimd. Er stonden 36 assimilatielampen. Er was sprake van stroomdiefstal. De verdachte was niet thuis, hij wordt later aangehouden.

Markiezaten
In Ossendrecht stond in een pand aan de Langeweg een plantage met 256 planten. Er was sprake van een eendere oogst en stroomdiefstal. Er is een personenauto in beslag genomen.

In Zevenbergen werd in een woning aan de Campagneweg een hennepkwekerij met 1`60 planten aangetroffen. Ook hier was sprake van stroomdiefstal.

De Baronie
In Lage Zwaluwe werd in een schuur aan de Groenendijk een hennepplantage aangetroffen. Er werden twee verdachten aangehouden. Er was sprake van stroomdiefstal. Er zijn sieraden in beslag genomen.

Hart van Brabant
In een woning aan de Deinumstraat stonden 90 planten, er werd een verdachte gearresteerd. In de Vlodropstraat is ook een kwekerij gevonden. Daar stonden 299 planten, ook daar werd een verdachte aangehouden, op dit adres was ook sprake van stroomdiefstal.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers
die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

* via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
* via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
* anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
* via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999