Jongens aangehouden voor gewelddadige beroving


Jongens aangehouden voor gewelddadige beroving

Laatste update:
19-07-2016 | 11:06

Woordvoering:
Oost-Nederland

Horssen - In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee jongens van 16 en 17 jaar uit Beneden- en Boven-Leeuwen aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij in Horssen een 17 jarige jongen uit Renkum hebben mishandeld en beroofd.

Maandagavond kreeg de politie een melding van getuigen dat op een schoolplein aan de Octopusstraat een jongen in elkaar geslagen zou worden. Agenten gingen na de melding snel ter plaatse. Inmiddels bleek het slachtoffer gevlucht te zijn en bij een woning in de buurt te hebben aangebeld. Het
slachtoffer vertelde dat hij door de jongens was mishandeld terwijl een derde jongen de mishandeling zou hebben gefilmd. Daarnaast zou een van de verdachten tijdens de mishandeling zijn telefoon en bankpas hebben gestolen. Van twee van de verdachten wist het slachtoffer de naam.
Kort daarna konden de twee verdachten in hun ouderlijke woning worden aangehouden. De 16-jarige verzette zich daarbij zo hevig dat hij door meerdere agenten met gepast geweld onder controle moest worden gebracht.
De verdachten zijn ingesloten. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

2016356012