Stichting CentraM winnaar 2016 in Maatschappelijke Dienstverlening


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Amsterdam, 20160719 -- Stichting CentraM is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Maatschappelijke-dienstverleningsbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Stichting CentraM weet haar grote toewijding uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, wat resulteert in een zeer hoge klanttevredenheid. Zij wordt algemeen als een van de leidende organisaties op dit gebied gezien. Niet voor niets is CentraM al tweemaal op rij uitgeroepen tot branchewinnaar.’

Het bieden van professionele ambulante zorg aan arme en kwetsbare personen in Amsterdam Centrum, dat beschouwt Stichting CentraM als haar kerntaak. Schulddienstverlening, budgetadvies en -informatie – bij problemen waar geld een rol speelt – is hier onderdeel van, maar ook bijvoorbeeld mantelzorgondersteuning, bestrijding van eenzaamheid en ondersteuning van ouderen bij het langer zelfstandig thuis wonen. CentraM is volop actief in de wijken en ziet het als haar belangrijkste taak om vroegtijdig problemen te signaleren, mensen in de wijken te verbinden en samen met hen problemen op te lossen. Daarbij wordt uitgegaan van wat burgers wél kunnen. Stichting CentraM is opgericht in december 2009, maar vindt zijn oorsprong al in 1871. Zij is gevestigd in Amsterdam en telt behalve 40 betaalde medewerkers circa 120 vrijwilligers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Stichting CentraM een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij CentraM, want men is continu bezig zijn diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de cliënt.’

Netwerk van saamhorigheid

De jury prijst met name haar wijkteams. ‘Door de veranderende zorgvraag en het veranderende zorgaanbod wordt sterk gestuurd op het verbinden van mensen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘De hulp en steun dichtbij daar laten plaatsvinden waar hij nodig is. Dit leidt en heeft geleid tot een unieke combinatie van hulpvraag – begeleiding – en sociaal werker. De acties leiden tot een netwerk van saamhorigheid dat echt zichtbaar is en resultaat boekt. Tevens leidt dit tot preventie van terugval. Ook gesteund door inlooppunten in de wijk. Alles gericht op verbindingen tot stand brengen.’

Sinds vorig jaar, toen CentraM ook de branchewinnaar was, zijn er heel wat ontwikkelingen geweest. Zo blijkt de vernieuwende aanpak van CentraM op het gebied van schulddienstverlening nog succesvoller dan vorig jaar werd ingeschat. De uitval is ten opzichte van 2015 met 13% afgenomen en zal naar verwachting in de loop van 2016 nog verder dalen, vooral als gevolg van betere nazorg. Ook besteedt CentraM steeds meer aandacht aan het voorkomen van schulden, onder andere door in bepaalde wijken budgetadviesgesprekken te organiseren.

‘CentraM is nog steeds een vooraanstaande organisatie, die alle lof en positieve aandacht verdient. Wat ons betreft ook dit jaar weer de terechte winnaar in de Maatschappelijke-dienstverleningsbranche is!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.centram.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.