Man aangehouden voor mishandeling


Man aangehouden voor mishandeling

Laatste update:
22-07-2016 | 12:50

Giethoorn - De politie heeft donderdagmiddag 21 juli een 34-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden voor mishandeling van een 30-jarige man uit Giethoorn. Dit gebeurde nadat het slachtoffer de man aansprak op zijn vaargedrag.

Die middag zou de 34-jarige man hard door de gracht langs de ds. T.O. Hylkemaweg hebben gevaren, waardoor aangemeerde boten tegen de wal opbotsten. Toen de man zijn boot even verderop aanmeerde, sprak het slachtoffer hem hierop aan. De 34-jarige zou hem vervolgens een kopstoot hebben gegeven
en zou meteen weer in zijn boot zijn gestapt om hard weg te varen. In de boot zat ook het minderjarige zoontje van de man. Toen de boot bij het wegvaren water maakte, lukte het omstanders om de jongen van de boot te halen.

Alcohol

Agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek. In het bureau is ook een blaastest afgenomen. De man blies 650 ug/l. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Familie heeft zich over de jongen ontfermd.







2016361480