Tip burger leidt tot ontmanteling van drie hennepplantages


Tip burger leidt tot ontmanteling van drie hennepplantages

Laatste update:
22-07-2016 | 15:11

Hengelo - De politie heeft de afgelopen dagen drie panden in Hengelo betreden en aanhoudingen verricht in verband met hennepteelt. Een mooi resultaat dat begon met de tip van een oplettende bewoner die direct de politie belde omdat er hennep geoogst zou worden.

Illegale wietteelt aangetroffen in woning: agent inspecteert Illegale wietteelt aangetroffen in woning: agent inspecteert

Op grond daarvan ging de politie op 20 juli `s avonds naar een pand aan de Gerard Doustraat voor een zoeking. In de woning werden drie personen na kort onderzoek aangehouden; een 38-jarige man uit Georgie en twee mannen uit Hengelo (van 30 en 50). Tijdens de zoeking werden 200 hennepplanten
aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook werden -in het kader van het ontnemen van illegaal verkregen vermogen- drie auto's in beslag genomen.

Twee panden

Na verhoren en onderzoek werd besloten door te pakken en twee andere panden binnen te gaan waar enkele verdachten wonen.

Op 21 juli werd een pand aan de Charlotte Kohlerweg binnengegaan. Daar werden 314 hennepplanten en 469 stekjes aangetroffen. Deze werden -samen met de kweekbenodigdheden- inbeslaggenomen en afgevoerd. Ook werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Vandaag werd een pand aan de Noordelijke Esweg betreden. In dit pand werden weliswaar enkele kweekruimtes aangetroffen, maar er stonden geen planten. De kweekbenodigdheden werden echter afgevoerd. Ook hier werd illegaal stroom afgetapt.

De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

HennepplantageEen hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak
tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:
- Warme en/of vochtige muren
- Non-stop zoemende of brommende geluiden
- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
- Stankoverlast in de vorm van henneplucht
- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
- Continue condensvorming op de ruiten
- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met een of meerdere van de bovenstaande signalen.



Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

2016361359 2016359978 2016361395