Politie en gemeente controleren illegale recreanten


Politie en gemeente controleren illegale recreanten

Laatste update:
24-07-2016 | 10:32

Gemeente Veere - Zaterdagavond en -nacht hebben agenten en opsporingsambtenaren van gemeente Veere gecontroleerd op illegale recreatie.

Zaterdagavond tot 21.00 uur werden eerst diverse recreanten gewaarschuwd. Ze kregen te horen dat het niet is toegestaan om illegaal de nacht door te brengen. Ruim vijftig toeristen kregen een flyer uitgereikt met meer informatie.

Busjes en personenauto's

Vanaf middernacht werd op dezelfde plaats nogmaals gecontroleerd, waarbij bleek dat alle camper waren vertrokken. Ze hadden een beter heenkomen gezocht. Tot 3.00 uur werden op verschillende plaatsen twaalf bekeuringen uitgedeeld, aan 10 Duitsers, 1 Spanjaard en 1 Nederlander. Negen
aanstaltenmakers werden gewaarschuwd. Het viel de controleurs op dat de illegale recreanten, die werden bekeurd, juist in busjes en personenauto`s sliepen en dus niet in campers.

Overlast

De controles worden uitgevoerd omdat illegale recreanten overlast veroorzaken, zoals het achterlaten van rommel, het doen van natuurlijke behoeften in de duinen en het niet voldoen aan een betalingsverplichting (stagelden en toeristenbelastingen) voor recreanten. Een boete voor illegale
recreatie bedraagt 140 euro.