Plofkraak


Plofkraak

Laatste update:
26-07-2016 | 12:16

Soest - In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 juli vond er een plofkraak plaats op een pinautomaat aan de Tamboerijn. De recherche zoekt getuigen.

Rond 01.10 uur kwam de melding dat er een knal was gehoord en er een auto zou zijn weggereden. Agenten zagen dat de schuifdeuren van een supermarkt waren opengebroken en de pinautomaat die binnen stond, was opgeblazen. Omdat er mogelijk nog explosieven aanwezig waren, zetten agenten de
omgeving af. De Explosieven Opruimingsdienst verrichtte onderzoek, er bleken geen explosieven meer te zijn.



Door getuigen was gezien dat een donkere auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf, was weggereden. Een agent op de motor zag even na de melding een Mercedes Vito bus met hoge snelheid over de N413 bij Soesterberg rijden en zette de achtervolging in. De bestuurder van het busje draaide de A28 op
waar hij spookrijdend richting Amersfoort reed en zou de afslag Maarn hebben genomen. Het busje werd leeg aangetroffen op de Genestetlaan in Amersfoort. Of de voertuigen bij de plofkraak betrokken waren, wordt onderzocht.

Uw tip!

De recherche is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden:

* Heeft u iets gezien van de plofkraak aan de Tamboerijn?
* Heeft u informatie over de daders?
* Heeft u gezien dat een donkere, vermoedelijk Volkswagen Golf, wegreed en/of waar de bestuurder heengereden is? Dit kan met hoge snelheid zijn geweest.
* Heeft u gezien wie de Mercedes Vito bus parkeerde op de Genestelaan in Amersfoort?



Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.