Man met inbrekersgereedschap aangehouden


Man met inbrekersgereedschap aangehouden

Laatste update:
26-07-2016 | 13:18

Woordvoering:
Oost-Nederland

Andelst - Agenten hebben maandagavond op de A15 ter hoogte van Andelst een 42-jarige Utrechter aangehouden. De man reed daar met inbrekersgereedschap en een bivakmuts in de auto.

Surveillerende agenten kregen via de automatische kentekenlezer een signaal dat een auto die hen passeerde mogelijk in verband kon worden gebracht met inbraken. Op basis daarvan besloten de agenten de bestuurder langs de kant te zetten voor een controle.
De bestuurder, een 42-jarige Utrechter, verklaarde in eerste instantie dat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. De auto bleek op naam te staan van een verhuurbedrijf.
Na enig aandringen kwam toch een legitimatiebewijs tevoorschijn. Toen bleek dat de man nog een boete moest betalen van 685,- Euro. De man haalde een pak bankbiljetten uit zijn zak en wilde contant afrekenen. Hij bleek bijna 4000,- Euro aan contant geld bij zich te hebben.
Nader onderzoek in de auto leverde een hoeveelheid inbrekersgereedschap en een bivakmuts op.
De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De recherche doet onderzoek, onder andere naar de herkomst van het geld dat hij bij zich had.

2016368452