EROTIEK UIT VEENDAM POPULAIR IN HET BUITENLAND


Erotiek groothandel, EDC Internet B.V., staat in de CrossBorder top 30 als één van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in het buitenland

VEENDAM, 20160808 -- EDC Internet B.V. is het moederbedrijf achter een aantal zeer succesvolle webshops, waaronder www.easytoys.nl, dat erotische speeltjes verkoopt in Nederland, België, Duitsland en binnenkort ook Frankrijk. Met een groei van 60% in 2015 is EDC één van de 30 snelst groeiende Nederlandse bedrijven in het buitenland op het gebied van e-commerce. Deze top 30 wordt jaarlijks samengesteld door CrossBorder en dit jaar heeft EDC een plekje in de lijst bemachtigd, die op 7 september officieel bekend gemaakt zal worden.

[Erotiek uit Veendam populair in het buitenland]

Eigenaar en oprichter Eric Idema zegt trots te zijn op het team en op een plek in de CrossBorder Top 30. De onderscheidende service, zoals snelle -same day- leveringen en de bereikbaarheid van hun klantenservice in het weekend zijn volgens Idema de speerpunten waarmee EDC de groei heeft gerealiseerd: ‘We zijn een jong team, waarbij iedereen zich betrokken voelt en zich voor de volle 100% inzet. Ik ben ook trots op het feit dat wij als erotische groothandel deze erkenning krijgen en geaccepteerd worden in het ondernemerschap, daar waar we nog regelmatig geconfronteerd worden met taboe rondom erotiek.’ Aldus Idema, die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan.

De explosieve groeicijfers van EDC Internet hebben niet alleen effect op de omzet, maar ook op de organisatie, zoals mankracht en logistieke ontwikkelingen. Slecht 4 jaar geleden betrok het bedrijf een oud postkantoor. Waar toen nog voldoende ruimte was voor groei, is het pand inmiddels te klein gebleken. Momenteel wordt een pand in Veendam, met 7 keer meer capaciteit, volledig gerenoveerd en milieubewust ingericht. Zo zijn de daken en wanden voorzien van duurzame isolatie en zijn de kantoren en het magazijn ingericht met LED verlichting, waardoor er 70% minder stroom wordt verbruikt. Het nieuwe pand, aan de Phoenixweg, zal vanaf september in gebruik worden genomen.