26 meldingen in onderzoek naar Duitse gezondheidskliniek


26 meldingen in onderzoek naar Duitse gezondheidskliniek

Laatste update:
09-08-2016 | 09:54

Bruggen-Bracht(D), Politie Oost-Nederland - Naar aanleiding van het overlijden van enkele patienten in korte tijd na bezoek aan een gezondheidskliniek in Bruggen-Bracht (Biologisches Krebszentrum Bracht), zijn de Duitse politie in Moenchengladbach en het Openbaar Ministerie (OM) Krefeld,
ondersteund door het OM en de politie van Oost-Nederland, vorige week een onderzoek gestart naar de activiteiten van deze gezondheidskliniek. In de kliniek werden meerdere mensen tegen kanker behandeld.

Telefoneren bellen aangiftekamer Telefoneren bellen aangiftekamer

Om zicht te krijgen op, hoeveel patienten zich de laatste tijd hebben laten behandelen in de Klaus Ross Kliniek, werden diverse telefoonnummers geopend om mensen in de gelegenheid te stellen zich te melden.

Landelijk Meldpunt Zorg

Bij het Landelijk Meldpunt Zorg kon via het telefoonnummer 088-1205020 worden gebeld. Bij hen zijn tot op heden 14 meldingen binnengekomen waarvan er 7 zijn doorverwezen naar de politie voor nader onderzoek.

Politie Duitsland

Bij het Duitse onderzoeksteam van de politie kon het nummer 0049-2161290 worden gebeld. Daar kwamen 8 meldingen binnen.

Politie Oost-Nederland

Bij de politie in Oost Nederland kon naar het telefoonnummer 0900 8844 worden gebeld met een doorverwijzing naar het Regionaal Service Centrum van Gelderland-Zuid. Daar hebben zich 4 mensen gemeld.

Met uitzondering van deze informatie worden er verder geen nadere mededelingen gedaan en blijft de woordvoering bij het Openbaar Ministerie in Krefeld.