Twee mannen aangehouden na melding `schieten'


Twee mannen aangehouden na melding `schieten'

Laatste update:
09-08-2016 | 13:26

Rotterdam - Politiemensen hebben gisteren twee mannen aangehouden nadat een van hen in de omgeving van de Pleinweg met een vuurwapen zou hebben geschoten. Bij de andere man is later een wapen in de woning aangetroffen.

Getuigen hadden gemeld dat een man (39 jaar) op de Pleinweg liep met een vuurwapen in zijn broeksband. Anderen meldden dat er daadwerkelijk werd geschoten. Agenten gingen naar de omgeving van de Pleinweg en zagen in de Bas Jungeriusstraat een man lopen die aan het opgegeven signalement
voldeed. Hij werd met gebruikmaking van de procedure Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten. Bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen.

Medewerkers van Cameratoezicht hadden gezien dat de verdachte iets in de Bas Jungeriusstraat had verstopt achter een geparkeerde auto. Ook had men gezien dat dit voorwerp kort daarna door een andere man was opgepakt. Deze man was een woning aan de Bas Jungeriusstraat binnengegaan.

Bij een onderzoek in die woning werd een vuurwapen aangetroffen. Mogelijk het wapen waar mee geschoten zou zijn. De verdachte, een 24-jarige Rotterdammer werd aangehouden en het vuurwapen werd veilig gesteld.

Uit getuigenverklaring blijkt dat de verdachte diverse keren het wapen op willekeurige personen heeft gericht. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. Maar ook wil de politie u graag spreken als u getuige bent geweest en nog niet met ons hebt gesproken. Bel svp met de politie
Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844.