Maxshopping.nl biedt meubelontwerpers gratis e-commerce platform


EMMELOORD, 20160809 -- Het Emmeloordse online home & living platform Maxshopping.nl bewandelt een nieuwe weg voor de inkoop en productie van trendy meubels. Naast de bestaande inkoop gaat de webwinkel nu ook zelf geproduceerde meubels verkopen.

“In de afgelopen 10 jaar hebben we een breed netwerk aan fabrikanten, importeurs en inkoopcombinaties aan ons kunnen binden. Met name op het gebied van bedden, kasten en stoelen is Maxshopping.nl een zeer grote speler in de markt van home & living producten. Om te blijven vernieuwen en niet mee te gaan met de opkomende prijzenslag van soortgelijke webwinkels hebben wij besloten om naast de bestaande inkoop zelf nieuwe meubels te produceren en te verkopen”, aldus Jeroen van der Zwaard, oprichter van Maxshopping.nl.

Maxshopping.nl geeft zowel professionele als ook hobby meubelontwerpers de kans om hun eigen ontwerpen om te zetten naar een tastbaar product en deze vervolgens te verkopen via de site www.maxshopping.nl of één van de onderliggende websites. Van der Zwaard vervolgt zijn verhaal: “Met enige regelmaat ontvangen wij van klanten de vraag of een bestaand product niet geleverd kan worden in een andere kleur, ander materiaal of andere afmeting. Deze verzoeken spelen wij door naar onze fabrikanten. In sommige gevallen worden deze gehonoreerd en vervolgens in het productieproces opgenomen. Met deze wetenschap zijn wij van mening dat we meubelontwerpers een kans kunnen geven om hun dromen te verwezenlijken. Namelijk dat een idee niet bij een idee blijft, maar dat het idee ook daadwerkelijk geproduceerd gaat worden”.

Met meer dan 60.000 unieke bezoekers per maand, een betaalbaar en breed assortiment home & living producten, alsmede goede partners is het mogelijk om het idee van de meubelontwerper te toetsen op commerciële haalbaarheid. Indien het ontwerp past binnen het assortiment en de kosten voor productie reëel zijn, dan zal Maxshopping.nl in eigen beheer de kosten van productie tot en met verkoop voor haar rekening nemen, waarop vervolgens de meubelontwerper per verkoop een provisie ontvangt.

“Een werkwijze welke zowel voor de meubelontwerper als voor ons interessant is. Hiermee kunnen wij ons onderscheiden van de rest van de markt en de meubelontwerper kan direct gebruik maken van een goedlopend verkoop platform”, aldus Van der Zwaard.