Mogelijke drugsdealers aangehouden


Mogelijke drugsdealers aangehouden

Laatste update:
15-08-2016 | 13:46

Harderwijk - De politie heeft zondagavond 14 augustus en 23-jarige man uit Ede en een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het dealen van drugs.

Een agent hield rond 22.45 uur een personenauto op de Veldkamp staande voor een controle. Tijdens de controle constateerde de agent dat in de auto een hennepgeur hing. Omdat de agent het vermoeden had dat de personen in de auto zich met het dealen van drugs bezig hielden, riep hij assistentie
van collega's in.

Op het moment dat de agent collega's ter plaatse vroeg, reed de bestuurder weg in de richting van de A28. Agenten zetten vervolgens de achtervolging in. Voorbij Strand Horst staakte de bestuurder zijn vluchtpoging.

De twee inzittenden van de auto zijn aangehouden op verdenking van de aanwezigheid van drugs in hun voertuig en op verdenking van het dealen van drugs. De auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Bij de 20-jarige man, de bestuurder, werd een gebruikershoeveelheid weed en een geldbedrag aangetroffen. Omdat de man mogelijk onder invloed van verdovende middelen de personenauto bestuurde is een bloedproef bij hem afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.



2016400981