SAAone plaatst langste portaal


Vrijdag 12 augustus jongstleden is door Vialis het grootste portaal van het project A1-A6 geplaatst. Met een lengte van 68,5 meter en een gewicht van 26 ton is dit portaal veruit de grootste ligger.

SAAONE ligger

In totaal worden er in het project meer dan tachtig portalen geplaatst. Het portaal is geplaatst op de nieuw aangelegde A1 ter hoogte van hectometer 10,9 Re.

De weguitbreiding van de A1/A6 maakt onderdeel uit van de weguitbreiding tussen Schiphol-Amsterdam-Almere en wordt over een afstand van twintig kilometer uitgebreid met extra rijstroken. Zo krijgen de A1 en de A6 tussen knooppunt Diemen en de Hollandse Brug beiden tweemaal vijf rijstroken.

De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot en met de Hogering bij Almere viermaal twee rijstroken. Op het gehele traject A1/A6 komt een wisselbaan van twee rijstroken. Daarnaast wordt een deel van de A1 ter hoogte van Muiden verlegd. De uitbreiding van de A1/A6 voorziet verder onder andere in
een verbinding in knooppunt Diemen van de A9 naar de A1 met een nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, een aquaduct in de Vecht, aanpassing van knooppunt Muiderberg en een tweede Hollandse Brug. Tussen Almere Stad-West en Almere Haven is een nieuwe aansluiting gemaakt: `Almere Havendreef'.
Bij de aansluiting Hogering wordt een knooppunt gerealiseerd.

Over SAAone

Het consortium SAAone bestaat uit VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF.

Nieuwsoverzicht