Vijf verdachten aangehouden voor straatroof


Vijf verdachten aangehouden voor straatroof

Laatste update:
19-08-2016 | 15:53

's-Hertogenbosch - De politie hield tussen zaterdag 13 augustus en vrijdag 19 augustus vijf verdachten aan voor een straatroof op 10 april op aan de Ophoviuslaan. Het gaat om vier jonge mannen uit 's-Hertogenbosch tussen de 16 en 18 jaar oud en een 20-jarige man uit Zaltbommel.

In de zeer vroege ochtend van 10 april fietste een man vanuit het centrum naar huis. Op de Ophoviuslaan werd hij belaagd door drie mannen met bivakmutsen die hem bedreigden met een pistool en een stroomstootwapen. Het slachtoffer moest geld, pasjes en zijn telefoon afstaan.

Bureau Brabant

Omdat de politie beelden had van een verdachte die met de gestolen pas geld probeerde te pinnen werd via het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan de zaak besteed. Dit leverde diverse tips op die uiteindelijk ook leidden tot de aanhoudingen van afgelopen week. Twee verdachten zijn in
verzekering gesteld voor verder onderzoek. Een van de 16-jarige jongens is inmiddels in vrijheid gesteld en wordt niet langer als verdachte gezien. Ook twee anderen zijn in vrijheid gesteld, maar zij blijven wel nog verdachte.