Aanhoudingen na aantreffen hennep


Aanhoudingen na aantreffen hennep

Laatste update:
22-08-2016 | 16:16

Oss - De politie hield op een terrein van een woning aan de Amelsestraat vijf verdachten en de bewoonster aan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de hennephandel. In hun nabijheid trof de politie ruim 50 kg hennep aan. Het gaat om twee mannen uit Bakel van 17 en 42 jaar oud, een
37-jarige man uit Heteren en twee mannen uit Oss van 28 en 36 jaar.

Alle verdachten en de bewoonster zijn voor verder onderzoek overgebracht en ingesloten op het politiebureau. De hennep is in beslag genomen.

Enorme winsten

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geinvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen
de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Risico's en schade

De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.



Help mee!

Tips zijn van groot lang om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.