Renovatie brug Heersdijk in Oirschot | Rijkswaterstaat

Renovatie brug Heersdijk in Oirschot

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 12 augustus 2016- Laatste update: 12 augustus 2016 14:19 uur

Rijkswaterstaat gaat de brug in de Heersdijk over het Wilhelminakanaal in Oirschot renoveren. De onderhoudswerkzaamheden starten op maandag 22 augustus 7.00 uur en duren tot maandag 3 oktober 19.00 uur.

Om deze werkzaamheden op een veilige en milieuverantwoorde wijze uit te voeren, pakt de aannemer de brug volledig in. Zo kan roest en verf niet in het water komen. De brug is daardoor zes weken afgesloten voor zowel auto's, fietsers als voetgangers.

Groot onderhoud

Met het onderhoud zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de brug voldoet aan de huidige en toekomstige technische eisen. Hierdoor wordt de levensduur van het object verlengd. Het onderhoud draagt bij aan een goede en veilige doorstroming van scheepvaart- en wegverkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dura Vermeer en bestaan onder andere uit betonreparaties, het verwijderen van roest en het schilderen van de (stalen)constructie en steunpunten van de brug.

Omleiding

De werkzaamheden starten op maandag 22 augustus omstreeks 7.00 uur. Op maandag 3 oktober 19.00 uur is de brug weer toegankelijk. Wegverkeer wordt omgeleid via de Bestseweg, Kempenweg en Eindhovensedijk. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroute aan. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd van zo'n 10 minuten.

Scheepvaart

Tijdens de werkzaamheden is de brug gestremd voor beroepsvaart. Recreatievaart met maximale afmetingen van 5 meter breed en 20 meter lang kunnen de brug wel passeren.

Meer informatie

Heeft u opmerkingen of vragen over de werkzaamheden? Bezoek dan de projectpagina Onderhoudswerkzaamheden bruggen en sluizen fase 2 of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).