Wegwerkzaamheden Zuidereind en Eemdijk - Waterschap Vallei en Veluwe


Bij Eemdijk en het Zuidereind worden vanaf eind augustus werkzaamheden uitgevoerd, die gevolgen hebben voor het verkeer. De Dijkencombi werkt hier aan de dijkverbetering en aan wegconstructies.

Zuidereind

Tussen de A1 en Zuidereind 4 (jachthaven) wordt vanaf 29 augustus de verharding verwijderd, de dijk opgehoogd en opnieuw geasfalteerd in het kader van de dijkverbetering. De werkzaamheden duren tot eind september. De aannemer treft speciale maatregelen voor aanwonenden. Tijdelijk kan sprake
zijn van verminderde toegankelijkheid, bijvoorbeeld tijdens het asfalteren. Fietsers worden zo veel mogelijk langs de werkzaamheden geleid. Uit veiligheidsoverwegingen kan tijdelijk een omleiding voor fietsers via de Oversteek/Lodijk van toepassing zijn.
Doorgaand verkeer tussen de Bisschopsweg en A1 wordt omgeleid via Bisschopsweg (N414) - Amersfoortseweg (N199) - Neerzeldertseweg - Grimmesteinseweg.
Aanwonenden van het Zuidereind (tussen Bisschopsweg en Zuidereind 2 /19) blijven bereikbaar via de zijde van de Bisschopsweg. Vanuit Amersfoort kunnen zij gebruik maken van de Lodijk om het Zuidereind te bereiken.

Eemdijk

De gemeente Baarn grijpt de dijkverbetering aan om de Eemdijk vanaf de Bisschopsweg tot aan de gemeentegrens bij Eemdijk 205 te reconstrueren. De bestaande verharding wordt verwijderd, de dijk verhoogd en de weg gereconstrueerd. Deze werkzaamheden duren van de tweede week van september tot het
einde van die maand.
Ook hier worden maatregelen getroffen zodat de woningen van aanwonenden bereikbaar blijven tijdens het werk.Tijdelijk kan sprake zijn van verminderde toegankelijkheid, bijvoorbeeld tijdens het asfalteren. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Bloklandseweg en Vinkenweg. Doorgaand verkeer tussen
Eembrugge en Eemdijk wordt omgeleid via de Bisschopsweg (N414)- Amersfoortseweg (N199) - Westsingel - Bikkersweg - Vaartweg. Aanwonenden, tussen de kern van Eemdijk en Eemdijk 205, kunnen de Eemdijk vanaf kern Eemdijk of via de Vinkenweg en Bloklandseweg bereiken.