Oproep getuigen brandstichting


Oproep getuigen brandstichting

Laatste update:
26-08-2016 | 12:26

Nieuwegein - De politie zoekt getuigen van een brandstichting bij een geparkeerde auto bij een parkeergarage bij het Graaf Anselmdek in de nacht van donderdag op vrijdag 26 augustus. De politie vermoedt dat de aanleiding van de brandstichting in de relationele sfeer ligt.

Onderzoek

Rond 02.15 uur kreeg de politie de melding van een autobrand. Ter plekke sloeg de brand al snel over naar een naast geparkeerd auto. In verband met de rookontwikkeling waarschuwde de politie bewoners die in de bovengelegen woningen woonden. Een bewoner en een kat hadden rook ingeademd en
werden respectievelijk door personeel van de ambulance en dierenambulance gecontroleerd. De forensische opsporing heeft ter plekke sporenonderzoek uitgevoerd.

De politie heeft al met enkele getuigen ter plekke gesproken en houdt een aanvullend buurtonderzoek. Verder worden getuigen opgeroepen, die nog niet met de politie hebben gesproken, om contact op te nemen met de politie in Nieuwegein via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel.
0800-7000.