Sepot voor verdachten van brandstichting in Ulft


26 augustus 2016 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft de zaken tegen drie verdachten die waren aangehouden na de brand in een bakkerij in Ulft geseponeerd. Het onderzoek heeft onvoldoende bewijs tegen de verdachten opgeleverd om ze verder te vervolgen.

In de nacht van zondag 13 op maandag 14 september 2015 woedde een felle brand aan de Deken Nijkampstraat in Ulft. Een woning met aangrenzende bakkerij brandde volledig uit. Ook diverse voertuigen en woningen in de omgeving liepen schade op. Vier volwassenen en een kind konden de woning
ongedeerd verlaten. Wel verloren zij al hun persoonlijke bezittingen.

Omdat uit technisch onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting, werd een strafrechtelijk onderzoek gestart. Op 3 november besteedde Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de zaak. Er kwamen elf tips binnen.

Op 10 november werd een 21-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Op 24 november werden een 29-jarige en een 25-jarige man uit Oude IJsselstreek aangehouden.

De 21-jarige man werd op 23 december door de Rechtbank in vrijheid gesteld. De 29-jarige man werd op 7 december door de officier van justitie in vrijheid gesteld. De 25-jarige man heeft drie dagen in verzekering gezeten, hij is na afloop van deze periode niet voorgeleid bij de
rechter-commissaris.

Zolang het onderzoek liep, bleven de mannen als verdachten aangemerkt. Ondanks het uitgebreide onderzoek, is het OM van oordeel dat er te weinig bewijs is om de verdachten voor de rechter te brengen. De strafzaken worden geseponeerd. De slachtoffers zijn van deze beslissing in kennis gesteld.

Deel dit op

*