Onderhoudswerkzaamheden aan toe- en afritten A8 bij Zaanstad | Rijkswaterstaat

Onderhoudswerkzaamheden aan toe- en afritten A8 bij Zaanstad

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 26 augustus 2016- Laatste update: 26 augustus 2016 10:08 uur

In augustus en september voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de toe- en afritten van de A8 bij Zaanstad. Het onderhoud bestaat uit het vervangen en verstevigen van het asfalt.

Zo kunnen weggebruikers ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd van ongeveer 5 minuten. De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat dagelijks beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit.

Afsluitingen en omleidingen

De werkzaamheden zullen in 4 delen uitgevoerd worden:

1. In de nachten van maandag 29 augustus tot donderdag 1 september tussen 21.00 uur en 05.00 uur worden er werkzaamheden uitgevoerd aan toerit 4 Zaanstad-Assendelft richting Amsterdam. De toerit is dan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Provincialeweg, Guisweg en toerit 3 Zaanstad-Westerkoog.

2. In de nachten van maandag 29 augustus tot woensdag 31 augustus tussen 21.00 uur en 05.00 uur worden er werkzaamheden uitgevoerd aan toerit 2 Zaanstad-Koog richting Amsterdam. De toerit is dan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Provincialeweg, Guisweg en toerit 3 Zaanstad-Westerkoog.

3. In het weekend van vrijdag 2 september 20.00 uur tot maandag 5 september 08.00 uur worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de afrit 2 Zaanstad-Koog komende vanaf Amsterdam. De afrit is dan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via afrit 3 Zaanstad-Westerkoog en Guisweg.

4. In de nachten van 5 september tot 8 september tussen 23.00 uur en 05.00 uur worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de toerit 3 Zaanstad- Westerkoog richting Amsterdam. De toerit is dan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Guisweg, Provincialeweg en toerit 2 Zaanstad-Koog.

De omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Hinder beperken

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, werken we 's nachts en in het weekend. De vertraging vanwege de afgesloten toe- of afrit bedraagt ongeveer 5 minuten.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden.