GroenLinks maakt gratis beroep mogelijk tegen aanleg snelweg A13/A16

P E R S B E R I C H T

GroenLinks maakt gratis beroep mogelijk tegen aanleg snelweg A13/A16

Rotterdam, 29 augustus 2016

Bewoners die het niet eens zijn met de aanleg van snelweg A13/A16 door het Lage Bergse Bos, kunnen daartegen tot 6 oktober in beroep gaan bij de Raad van State. Ondanks eerdere protesten tegen de komst van de weg heeft minister Schultz toch haar handtekening gezet onder het omstreden tracébesluit.

GroenLinks strijdt al sinds de eerste plannen samen met bewoners tegen de komst van de weg. Volgens raadslid Arno Bonte is er veel reden om in beroep te gaan tegen het besluit van minister Schultz. "Kritiek van bewoners is straal genegeerd en de belangen van natuur en gezondheid zijn ondergeschikt gemaakt aan die van de asfaltlobby." Ook gaat de minister volgens het raadslid uit van verouderde verkeersprognoses die een onrealistische groei van het autoverkeer voorspellen.

Bonte roept alle bewoners op om in beroep te gaan tegen het tracébesluit. Een beroepschrift kost €168,- per persoon. "We begrijpen dat dat veel geld is, daarom hebben we de mogelijkheid gemaakt om via GroenLinks collectief in beroep te gaan". Op de site A13A16NoWay.nl heeft Bonte een standaard beroeptekst geplaatst. Omwonenden die het niet eens zijn met het tracébesluit kunnen daar tot 1 oktober gratis hun handtekening onder zetten en eventueel eigen argumenten toevoegen. GroenLinks dient vervolgens namens alle omwonenden het beroepschrift gezamenlijk in.