Man aangehouden voor diefstal


Man aangehouden voor diefstal

Laatste update:
30-08-2016 | 13:45

Giethoorn, Wanneperveen - De politie heeft maandagmiddag 29 augustus op de Veneweg in Wanneperveen een 27-jarige man uit Nieuw-Weerdinge aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een boot en poging diefstal van een buitenboordmotor.

Maandagmorgen zag een bewoner van de Cornelisgracht in Giethoorn dat een man in een rubberboot probeerde zijn buitenboordmotor mee te nemen. Hij belde de politie en gaf een duidelijk signalement van de man en het bootje door. De meldkamer verstuurde een Burgernetmelding en dat leverde veel
tips op. Agenten startten een zoektocht en ook de politiehelikopter keek mee. Daarnaast hielpen diverse bewoners, medewerkers van Staatsbosbeheer en een medewerker van Connexion met zoeken. Agenten troffen de gestolen rubberboot aan bij een camping in Wanneperveen.

Tip leidt tot aanhouding

Later die middag meldde een vrouw dat zij de vermoedelijke dader had gezien op een camping aan de Veneweg. Agenten vonden de man en hij bleek te voldoen aan het signalement. Het gaat om een 27-jarige man uit Nieuw-Weerdinge. Hij is aangehouden op verdenking van diefstal van een rubberboot en
poging diefstal van een buitenboord motor. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Agenten hebben de boot in beslag genomen voor sporenonderzoek.

(2016425830) NV