Doe mee met de fietstelweek


Op maandag 19 september 2016 start het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang worden alle fietsbewegingen met behulp van GPS in kaart gebracht.

Want hoe meer we weten, hoe beter we ons fietsnetwerk kunnen verbeteren. De fietstelweek is een initiatief van onder andere het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Gelderland, de ANWB en de Fietsersbond.

Hoe doet u mee?

Om mee te doen heeft u de `App de Fiets!'-app nodig. Deze app kunt u gratis downloaden via de Appstore en Google play.

Meten, weten, verbeteren

Over autoverkeer en openbaar vervoer zijn heel veel cijfers bekend. Over fietsers en fietsgedrag weten we maar heel weinig. De data die in de telweek door middel van de app worden verzameld, geeft inzicht in welke routes fietsers kiezen, de gemiddelde fietssnelheden, fietsdichtheden, hoeveel
vertragingen er zijn bij verkeerslichten en of snelfietsroutes echt werken. En hoe meer gegevens, hoe betrouwbaarder natuurlijk de informatie. Onder alle deelnemers aan het onderzoek worden 20 gloednieuwe fietsen verloot.

Privacy

De privacy van de deelnemers staat hoog in het vaandel. De data die tijdens het onderzoek wordt verkregen, wordt geanonimiseerd en is daarmee niet herleidbaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze telweek op www.fietstelweek.nl.