Verdachte van tientallen woninginbraken aangehouden


Verdachte van tientallen woninginbraken aangehouden

Laatste update:
29-09-2016 | 08:10

Woordvoering:
Oost-Brabant

's-Hertogenbosch - De politie heeft een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van het plegen van enkele tientallen woninginbraken. Hij werd aangehouden na onderzoek door het Woninginbrakenteam 's-Hertogenbosch.

De man zou de inbraken hebben gepleegd sinds januari 2014. Dat gebeurde hoofdzakelijk in kleinere plaatsen en gemeenten in het gebied 's-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg-Waalwijk. Hij nam daarbij voornamelijk contant geld en sieraden mee. De verdachte zou vooral hebben toegeslagen als het
donker was en de bewoners niet thuis waren.

Goederen

Hij werd door de politie aangehouden op dinsdag 13 september in Tilburg. In zijn auto lagen goederen van woninginbraken die kort daarvoor waren gepleegd. Ook lagen er inbrekerswerktuigen in de wagen. Bij het doorzoeken van zijn woning troffen agenten nog diverse goederen aan die vermoedelijk
afkomstig zijn van de inbraken. Als de politie de eigenaren kan traceren, zal met hen contact worden opgenomen om de goederen terug te bezorgen.

Voorlopige hechtenis

Na zijn aanhouding is de man in verzekering gesteld. Hij is woensdag 28 september voor de Raadkamer geleid en zit drie maanden langer vast in voorlopige hechtenis.