TXTradio vanaf vandaag op gratis app

Persbericht

TXTradio vanaf vandaag op gratis app

Drie maanden geleden ging TXTradio online. Maar nu is het luisteren naar de programma's nog makkelijker geworden. TXTradio is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar in de app-store. Het is een volgende stap op de weg naar een zender die je overal kunt beluisteren.

TXTradio zendt online 24/7 programma’s uit die afkomstig zijn van lezingen- en debatpodia. Het zijn bestaande programma’s die op deze manier een breder publiek kunnen bereiken.

Deelnemers aan TXTradio, sprekers, organisaties en podia, hebben bij TXTradio hun eigen tracklist van lezingen, debatten en interviews waar zij bij betrokken waren.

Alle programma's zijn op woordniveau doorzoekbaar in het Nederlands en in het Engels. Zo kunnen geluidsfragmenten gemakkelijk gevonden en gebruikt worden door andere media.

Stichting TXT

TXTradio is een initiatief van Stichting TXT, opgericht door Bart Geeraedts, tot voor kort eindredacteur van diverse radioprogramma’s bij KRO-NCRV.

TXTradio wordt gefinancierd door partners en donateurs maar ook luisteraars kunnen voor € 10,- per jaar steunlid worden.

Einde persbericht

Founding partners

De Nieuwe Liefde, Amsterdam

Schouten & Nelissen, Zaltbommel

Partners

KNAW, Amsterdam

VSNU, Den Haag

Fontys Hogescholen, Eindhoven

Saxion Hogeschool, Enschede

Erasmus Universiteit Rotterdam

Open Universiteit, Heerlen