Marktconsultatie: Satelliettechnologie inzetten voor een veiliger en rechtvaardiger Nederland?

Nieuwsbericht | 21-09-2016 | 11:58

Denk mee met het Ministerie en schrijf u in voor donderdag 6 oktober 2016

Bent u ondernemer en denkt u graag mee over hoe het ministerie van Veiligheid en Justitie door de inzet van satelliettechnologie zijn taken en processen beter en efficienter kan inrichten? Dan nodigen we u uit voor onze marktconsultatie. Sinds vandaag kunt u zich hiervoor op Tenderned inschrijven. Met dit instrument start het ministerie de dialoog met het bedrijfsleven om tot innovatieve producten en diensten te gaan komen.

Van het sneller opsporen van milieucriminaliteit tot het beter uitvoeren van politie-observaties

Binnen het innovatieprogramma Satelliettoepassingen voor Veiligheid en Justitie draait het om innovatieve mogelijkheden en oplossingsrichtingen. Of het nu gaat om het sneller detecteren van beginnende natuurbranden, het sneller uitvoeren van herkomstbepaling van vreemdelingen, het beter uitvoeren van politie-observaties of om het sneller opsporen van milieucriminaliteit, het zijn stuk voor stuk vraagstukken waarvan vermoed wordt dat het gebruik van satellietdata en satelliettechnologie een unieke bijdrage kunnen leveren.

Een aantal voorbeelden:

* Het kunnen monitoren van oppervlakken op veranderingen en mogelijk ook aan detectie van specifieke verontreinigingen die een relatie hebben met strafbare feiten;

* Het detecteren van beginnende branden in gebieden die lastig toegankelijk zijn;

* En opbouw van beeldvorming bij het daadwerkelijke brandverloop en inzet van middelen

Wij zijn op zoek naar uw kennis, inzichten en oplossingsrichtingen die mogelijk maken dat organisaties zoals de Nationale Politie, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Brandweer en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst nieuwe oplossingen vinden voor deze vraagstukken.

Daarom organiseert het Ministerie van Veiligheid en Justitie een marktconsultatie. Doel ervan is het verkennen van de mogelijkheden die de markt te bieden heeft met deze technologie. In een vervolgfase zullen deze mogelijkheden in wisselwerking tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap verder ontwikkeld worden.

Deel daarom uw kennis en inzichten digitaal voor 6 oktober. Bedrijven met de meest aansprekende ideeen zullen worden uitgenodigd door het Ministerie voor een verdiepend gesprek.

Mee doen?

Registreer u via bovenstaande link en accepteer de voorwaarden. U krijgt daarna toegang tot de relevante documenten waaronder het `vraag-en antwoordformulier'. Vul dit formulier in en stuur dit voor donderdag 6 oktober 2016 naar de Afdeling Dienstcentrum van VenJ via (d.h.de.knoop@minvenj.nl)

Meer weten?

Lees meer over het innovatieprogramma Satelliettoepassingen voor Veiligheid en Justitie.