Inloopavond Kadeverlaging Scherpekamp | Rijkswaterstaat

Inloopavond Kadeverlaging Scherpekamp

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 29 september 2016- Laatste update: 29 september 2016 11:47 uur

Volgend jaar gaat Rijkswaterstaat de zomerkade Scherpekamp in de Huissensche Waarden verlagen. Om u hierover te informeren organiseert Rijkswaterstaat op donderdag 13 oktober een inloopavond over dit project en twee andere projecten: kribverlaging Pannerdensch Kanaal en Stroomlijn.

Om het rivierengebied tegen overstromingen te beschermen en de Nederrijn bij hoogwater beter te laten doorstromen, zijn maatregelen nodig. Dit gebeurt onder andere bij het Pannerdensch Kanaal, tussen de Pannerdensche Kop en Arnhem. In de Huissensche Waarden, gemeente Lingewaard, gaat Rijkswaterstaat de zomerkade Scherpekamp verlagen.

Vrije inloop

Om u over dit project te informeren organiseert Rijkswaterstaat op donderdag 13 oktober in het Dominicanenklooster in Huissen een vrije inloopavond. U hoeft zich dus niet van te voren aan te melden, maar kunt zo binnenlopen. Er is een informatiemarkt met kaarten, brochures en posters over de projecten. Daarnaast zijn er medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Andere Rijkswaterstaat-projecten in de Huissensche Waarden

De kadeverlaging Scherpekamp is niet het enige Rijkswaterstaat-project in dit gebied gericht op het verbeteren van de hoogwaterveiligheid. Daarom is er op de informatiemarkt ook informatie te vinden over de kribverlaging Pannerdensch Kanaal en Stroomlijn. Ieder project heeft een eigen stand in een van de ruimtes van het klooster. Bij binnenkomst krijgt u hierover uitleg.

Programma

* 19.00 uur: zaal open. U bent welkom voor een kopje koffie of thee

* 19.00-20.45 uur: informatiemarkt

* 21.00 uur: afsluiting

Op de hoogte

De inloopavond heeft een informeel karakter, er is dus geen formele inspraak mogelijk. Wel kunt u uw mening over de voorgenomen maatregelen geven door opmerkingen achter te laten op een reactieformulier. Op dit formulier staat ook hoe u zich kunt aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief waarmee Rijkswaterstaat u op de hoogte houdt van het project.

Nieuws

* Meer nieuws over Pannerdensch Kanaal: kadeverlaging Scherpekamp