"Woningbouw in Park de Twee Heuvels is zeer onverstandig"

Persbericht ChristenUnie-SGP Rotterdam - 13 oktober 2016

"Woningbouw in Park de Twee Heuvels is zeer onverstandig"

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam verzet zich tegen het plan van wethouder Schneider (Leefbaar Rotterdam) om vele tientallen woningen in Park de Twee Heuvels te bouwen. Burgerraadslid Mark de Boer vindt het onbegrijpelijk dat de coalitiepartijen – Leefbaar Rotterdam, CDA en D66 – deze onzalige plannen steunen: “Hoe verzin je het om één van de mooiste groene plekken van Rotterdam Zuid vol te bouwen terwijl er nog volop ruimte is in de omgeving voor duizenden nieuwe woningen?”

Afgelopen week sprak de Rotterdamse gemeenteraad over de gebiedsvisie Stadionpark en het masterplan Sportcampus en Park de Twee Heuvels. In het masterplan heeft het stadsbestuur haar plannen gepresenteerd voor een sportcampus in een parkachtige omgeving. De Boer: “De plannen zien er fantastisch uit maar er hangt wel een fors prijskaartje aan. Om de plannen te betalen wil de wethouder woningen laten bouwen in het naastgelegen park, een zeer onverstandig besluit!”

Leefbaarheid borgen

De ChristenUnie-SGP vindt het vreemd dat aan het begin van een grote gebiedsontwikkeling – met plannen voor vele honderden nieuwe woningen rond het nieuwe stadion – als eerste wordt gekozen voor het bebouwen van het wijkpark. Daar komt bij dat er in de buurt ook nog eens diverse braakliggende terreinen zijn waar nog volop ruimte is voor nieuwe woningen.

De Boer: “Juist op plekken waar de komende jaren grote bouwontwikkelingen gaan plaatsvinden moet je als stad zorgen voor voldoende groene ruimte. Het bebouwen van Park de Twee Heuvels is daarom zeer onverstandig. We moeten juist extra investeren in het park om zo de leefbaarheid van de omliggende wijken te borgen.”

Hoognodige opknapbeurt

Die extra investeringen wil de ChristenUnie-SGP al langere tijd. Sinds 2013 ligt er al een voorstel op de plank – inclusief de benodigde financiën – om het Park de Twee Heuvels op te knappen. De ChristenUnie-SGP wil dat er vaart wordt gemaakt met deze hoognodige opknapbeurt. “Dan zijn we ook van het argument af dat het park niet goed zou functioneren en dat er daarom net zo goed gebouwd kan worden.”

Een groep bewoners uit IJsselmonde is een petitie gestart in een poging de coalitiepartijen op andere gedachten te brengen. Wij steunen deze oproep voor het behoud van Park de Twee Heuvels van harte. U ook? Klik hier om de petitie te ondertekenen.