Sleutelpositie 'Korenbeurs' voor toekomst Korenmarkt - Gemeente Arnhem

Sleutelpositie 'Korenbeurs' voor toekomst Korenmarkt De Korenbeurs, het huidige onderkomen van Focus Filmtheater, speelt een cruciale rol in de toekomst voor het Korenmarkt in Arnhem. Het college streeft ernaar om zodra Focus Filtmheater de Korenbeurs verlaat met de verbouwing te starten om zo het pand geschikt te maken voor een nieuwe exploitant. Deze maatregel staat beschreven in de toekomstvisie voor het Korenkwartier dat het college heeft vastgesteld.

Wethouder Ron König: "Het Korenkwartier vraagt om een impuls. Daarin nemen wij als gemeente onze verantwoordelijkheid. Voor ons is cruciaal dat ook ondernemers, brouwerijen en vastgoedeigenaren op de Korenmarkt hun verantwoordelijkheid nemen. Alleen als er commitment is van alle partijen wordt het een succes. Als ik denk aan de ludieke actie van ondernemers bij het EK-voetbal, waarbij verschillende cafés werden omgedoopt tot thuishaven van een deelnemend land, zie ik dat er een positieve en actieve grondhouding is. Die actie zorgde voor nationale media-aandacht en positief nieuws."

2 miljoen

Eerder al is door de gemeente besloten om structureel geld te reserveren voor het Korenkwartier. Met dat geld kan een investering van ongeveer 2 miljoen euro worden gedaan. Belangrijke voorwaarde voor de gemeente is dat er tenminste een gelijke investering of inspanning door derden wordt geleverd. Daarbij moet gedacht worden aan brouwerijen, pandeigenaren en ondernemers.

Verbeteren dagfunctie

In de visie worden verschillende maatregelen beschreven. Zo zal er geïnvesteerd worden in het het verbeteren van de openbare ruimte en de aanloopstraten richting Korenmarkt. Ook wil de gemeente gericht andere functies toestaan in het gebied zoals detailhandel, wonen, (flex)werken en cultuur. Door het toestaan van van verschillende functies is de verwachting dat het gebied ook overdag aantrekkelijker wordt om er te verblijven.