Bomenkap voor verbreding A6 | Rijkswaterstaat

Bomenkap voor verbreding A6

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 13 oktober 2016- Laatste update: 13 oktober 2016 16:47 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt aannemerscombinatie Parkway6 vanaf 2017 de A6 tussen Almere Havendreef en Almere-Buiten-Oost.

Om de weg te kunnen verbreden is het nodig om eerst bomen en struiken langs het trace te verwijderen. Dat gebeurt vanaf maandag 17 oktober tot en met maart 2017. Deze periode is gekozen, omdat dit buiten het broedseizoen valt. Aansluitend volgt nog het afvoeren van hout en takken en het verwijderen van de wortels. De kapwerkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Omwonenden kunnen geluidshinder verwachten van de zaagmachines.

Wat gebeurt er met de gekapte bomen?

Een deel van de gekapte bomen wordt ter beschikking gesteld aan de gemeente Almere, dit wordt gebruikt voor diverse doeleinden binnen de gemeente. Een deel wordt gebruikt als biobrandstof voor energiecentrales en er wordt ook een deel gebruikt als constructiehout in de bouw.

Compensatie

De provincie Flevoland compenseert de gekapte bomen door de aanplant van ongeveer 50 hectare bosgebied in de Eemvallei tussen Almere Buiten Oost en Zeewolde.

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere

De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt verbreed naar 4 x 2 rijstroken met hoofd- en parallelbanen. De werkzaamheden maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: ter hoogte van het Weerwater in Almere verlagen we de A6 naar maaiveldniveau en leggen we de op- en afritten verder uit elkaar. Hiermee maken we ruimte voor toekomstige gebiedsontwikkeling. Het werk aan de A6 Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost start in 2017 en is klaar tussen 2020 en 2022, voor de start van de Floriade.

Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 op het online bezoekerscentrum.