18 november: Dag van de Ondernemer


Vrijdag 18 november 2016 is de eerste Dag van de Ondernemer. Wij doen mee aan deze dag. Komt u ook?

MKB Nederland heeft vanaf dit jaar (2016) de 3e vrijdag van november uitgeroepen tot `Dag van de Ondernemer'. Wij doen mee aan deze 1e 'Dag van de Ondernemer'.

Alle ondernemingen, groot en klein, zijn voor ons van grote waarde. Wij willen ondernemers dan ook graag beter leren kennen en ze de gelegenheid bieden elkaar te leren kennen. Wethouder Jasper Verstand: "Tijdens de bedrijvenbijeenkomst in juni 2016 hebben veel ondernemers elkaar al ontmoet.
Ondernemers gaven toen aan het belangrijk te vinden om te kunnen netwerken en ontmoeten, en dat de overheid daarin een rol kan spelen. Daar zijn wij mee aan de slag gegaan."

Programma

Op vrijdag 18 november 2016 organiseren wij bij Hooijer en Pouwer een ondernemersochtend van 9.30 tot 12.00 uur aan de Fonteinallee 22 in Doorwerth. Het programma is als volgt:

* 9.30 uur: Ontvangst bij Hooijer en Pouwer op de Fonteinallee 22, 6865 ND Doorwerth
* 10.00 uur: Welkom door burgemeester Hein Bloemen
* 10.10 uur: Presentatie door Hooijer en Pouwer
* 10.30 uur: Rondleiding
* 11.15 - 12.00 uur: Afsluiting en netwerkmoment met koffie/thee/broodje

Aanmelden

Om de ondernemersochtend zo goed mogelijk voor te bereiden, willen wij u vragen om u aan te melden bij Gerda Roseboom van de gemeente Renkum via e-mail (g.roseboom@renkum.nl).

Werkbezoeken

Na ochtendrprogramma leggen alle wethouders en burgemeester in de middag enkele werkbezoeken af. De komende weken wordt duidelijk bij welke bedrijven het college op bezoek gaat. Het college van B&W vindt het belangrijk te weten wat er speelt bij de bedrijven om hierop in te kunnen spelen bij
het maken van beleid.

Te gast bij Hooijer en Pouwer

Op de Dag van de Ondernemer kunt u een kijkje nemen in de keuken van een andere ondernemer. Dit jaar zijn dat Hooijer en Pouwer in Doorwerth.

Hooijer houdt zich bezig met de verwerking van diverse (rest)stromen biomassa. Zo worden takken en boomstobben verwerkt tot brandstof voor biomassaketels in de regio. Ook wordt bermgras voorbereid voor de verdere verwerking tot vezel. Deze vezel wordt gebruikt als grondstof voor karton en
composieten.

Pouwer houdt zich bezig met de handel in historische bouwmaterialen. Zo krijgt met name hout uit oude boerderijen en treinwagons een nieuw leven.