Zorgaanbieder huishoudelijke hulp wijzigt per 1 januari 2017...


Zorgaanbieder huishoudelijke hulp wijzigt per 1 januari 201721-10-2016Zorgaanbieder Zorgkompas heeft besloten vanaf 1 januari 2017 in Westfriesland geen huishoudelijke hulp meer te leveren. De regiogemeenten betreuren dit besluit. De regiogemeenten garanderen dat alle cliënten ook volgend jaar huishoudelijke hulp ontvangen.Huishoudelijke hulp 
De 7 Westfriese gemeenten; Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Stede Broec en Opmeer, kopen sinds 2007 de huishoudelijke hulp voor inwoners gezamenlijk in. Via een aanbesteding schrijven zorgaanbieders zich in en leveren op basis van een contract voor een of meerdere jaren de afgesproken zorg. Voor de afgelopen jaren hadden Zorgkompas en de regio zo’n contract afgesloten. Dit contract loopt tot eind 2016. Zorgkompas heeft aangegeven niet in te schrijven op de nieuwe aanbesteding voor huishoudelijke hulp in Westfriesland. Er zal nu via een aanbesteding een nieuw contract voor de komende jaren met andere zorgaanbieders worden afgesloten.   
Zorg overdragen
De Westfriese gemeenten garanderen de kwaliteit en continuïteit van de huishoudelijke hulp voor de huidige cliënten ook voor volgend jaar. De huishoudelijke hulp van de huidige cliënten van Zorgkompas in Westfriesland wordt overgedragen aan andere gecontracteerde zorgaanbieders van huishoudelijke hulp. De gemeenten hebben Zorgkompas gevraagd om na te gaan of in Westfriesland de cliënten hun vaste medewerkers kunnen behouden.
Overgangsperiode 
Om de overdracht van de zorg goed te laten verlopen, wordt er samen met Zorgkompas gestreefd naar een overgangstermijn. Het streven is om zo snel mogelijk de huishoudelijke hulp aan cliënten over te dragen aan de nieuwe aanbieders van huishoudelijke hulp. Zorgkompas heeft haar medewerkers geïnformeerd.
Informatie voor cliënten 
Zo’n 900 inwoners in West-Friesland ontvangen nu nog huishoudelijke hulp via Zorgkompas. Zij worden persoonlijk per brief geïnformeerd.
Zorgtaak gemeenten
Huishoudelijke hulp is sinds 2007 een zorgtaak van gemeenten.

Print