Ontwerp Landelijk afvalbeheerplan 2017-2029 ter inzage | Rijkswaterstaat

Ontwerp Landelijk afvalbeheerplan 2017-2029 ter inzage

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 27 oktober 2016- Laatste update: 27 oktober 2016 11:44 uur

Het ontwerp van het nieuwste landelijk afvalbeheerplan (LAP3) ligt ter inzage. In dit plan wordt het afvalbeheerbeleid voor de periode 2017 tot en met 2023 vastgelegd, met een doorkijk tot 2029. LAP3 vervangt het huidige landelijk afvalbeheerplan (LAP2). U kunt een zienswijze indienen tot en met 7 november.

Het LAP3 is in eerste instantie bedoeld voor afvalverwerkende bedrijven. Daarnaast richt het plan zich op bedrijven die afval produceren. Oftewel: alle bedrijven in Nederland. LAP3 bouwt voort op het huidige LAP2, maar focust meer op de overgang naar een circulaire economie.

Het plan dat u kunt inzien bestaat uit verschillende documenten. Een aantal daarvan zijn teksten waarin het (ontwerp van het) afvalbeheerbeleid is geformuleerd. Deze tekstdelen vormen samen het ontwerp-LAP3 en zijn aangeduid als 'kern van beleid'. Ook zijn er teksten die achtergrondinformatie bevatten, deze zijn geen onderdeel van het ontwerp-LAP3. U kunt alleen een zienswijze indienen op de kern van beleid.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerp-LAP3 worden bekeken op hun mogelijkheid om LAP3 te verbeteren. Ze worden ook voorzien van een reactie in een nota van antwoord. Deze nota van antwoord wordt tegelijk met de definitieve versie van LAP3 naar de indieners van de zienswijzen en naar beide Kamers der Staten-Generaal gestuurd. U kunt dit document te zijner tijd ook vinden op de website LAP2.nl en/of de opvolger: LAP3.nl.

Waar vindt u het ontwerp-LAP3?

U kunt de documenten van het ontwerp-LAP3 in 2 delen downloaden via de website van LAP2. Daarnaast kunt u de plannen inzien bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6, Den Haag.

Hoe kunt u reageren?

Als belanghebbende kunt u van 26 september tot en met 7 november 2016 een zienswijze op het ontwerp-LAP3 indienen, bij voorkeur per e-mail of per post.

E-mail

U kunt uw zienswijze mailen. Vermeld dan in de onderwerpregel van uw e-mail: Zienswijze LAP3.

Per post

U kunt uw zienswijze in een gefrankeerde enveloppe sturen naar:

Ministerie van Infrastructuur en Milieu t.a.v. Directie Duurzaamheid, Zienswijze LAP3 Postbus 20901 2500 EX Den Haag

Mondeling

Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 088-7977 102, optie 1. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur - 12.00 uur.