Agenda evenementen en marktconsultaties november | Rijkswaterstaat

Agenda evenementen en marktconsultaties november

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 26 oktober 2016- Laatste update: 26 oktober 2016 10:39 uur

Rijkswaterstaat gaat graag in gesprek met de zakelijke markt. Daarom zijn we steeds vaker te zien op beurzen en evenementen. Daarnaast organiseren we diverse marktconsultaties. Wat er in november te doen is, leest u in dit artikel.

Zevende Nationaal Deltacongres

Waterveiligheid, zoetwatervoorziening, ruimtelijke adaptatie en watergovernance staan op het programma bij het Zevende Nationaal Deltacongres. Tijdens interactieve parallelsessies gaat u in gesprek met maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Ook dit jaar is er de Deltaparade waar aan het Deltaprogramma verbonden organisaties en programma's zich met stands presenteren. Het congres is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en geinteresseerd is in het Deltaprogramma.

* datum: 3 november

* locatie: Theater Orpheus, Apeldoorn

Marktconsultatie voor reparatie van steigers en bijkomende werken op Bonaire

De aanlegsteigers in Kralendijk op Bonaire verkeren in slechte staat en er is behoefte aan een opstelplaats voor containers. Voor deze opdracht is Rijkswaterstaat benieuwd naar de ervaringen en wensen van de markt. Wat is de beste contractvorm? Hoe bieden we de opdracht het beste aan? U kunt tot en met 7 november schriftelijk deelnemen via TenderNed.

Waterbouwdag

Hoog of droog? Dat is het thema van de Waterbouwdag 2016. Want kiezen we bij landaanwinning voor grondophoging of het maken van een polder? En waarop is die keuze gebaseerd? Om deze vragen te beantwoorden duiken we de geschiedenis in. Deze vraagstukken en interessante projecten van Rijkswaterstaat komen aan bod op 10 november 2016 in de Doelen in Rotterdam. Een expositie maakt deel uit van het programma, evenals de uitreiking van de Waterbouwprijs.

* datum: 10 november

* locatie: De Doelen, Rotterdam

Platform WOW: Themamiddag veerkrachtige en duurzame infrastructuur

Tijdens deze themamiddag gaat Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders in op praktijkvoorbeelden van een duurzame en veerkrachtige infrastructuur. Denk aan klimaatverandering en water in de stad, of fietspaden opgebouwd uit gerecycled wc-papier. Daarnaast wordt de winnaar van de Young Professional Challenge bekend gemaakt. Voor deze wedstrijd werken ruim 25 jonge (vaar)weg- en waterbeheerders aan een opdracht rondom duurzame en veerkrachtige infrastructuur.

* datum: 10 november

* locatie: Muntgebouw, Utrecht

Betondag

Bouwtechnisch Nederland ontmoet elkaar op de Betondag, die dit jaar plaatsvindt op 17 november in de Doelen te Rotterdam. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de nieuwste technische ontwikkelingen, zoals 3D-printing en zelfhelend beton. Het thema is 'intelligent beton' en dat is terug te vinden in lezingen, sessies en talloze stands op de Betonmarkt.

* datum: 17 november

* locatie: De Doelen, Rotterdam

Captain Co-Creation College

Onder het motto 'Work like a professor, play like a student' organiseert Captain Co-Creation colleges voor iedereen in de bouw- en infrasector. Het college op 24 november heeft als thema 'Bouwen aan - een nieuwe - cultuur: Hoe dan?!' en wordt gegeven door Joost Schrijnen (TU Delft en managementconsultant) en Jan Boot (Ministerie van Defensie - Landmacht).

* datum: 24 november

* locatie: A-Lab, Amsterdam

Volledige agenda

Bekijk de pagina Beurzen en evenementen voor een compleet agendaoverzicht. Op de pagina Marktconsultaties vindt u meer informatie over geplande marktconsultaties.