Zeven jongeren gedagvaard voor vernielingen dierentuin Emmen


4 november 2016 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft in overleg met politie eenheid Noord-Nederland en de Raad voor de Kinderbescherming besloten zeven jongeren te dagvaarden voor openlijk geweld gepleegd tijdens het Pinksterweekend in het oude dierenpark in Emmen.

Bij dit geweld sneuvelden kostbare ruiten, meubilair, kunstwerken en werden talrijke brandblussers leeggespoten. Het leverde een ravage op in het park. Op Social Media circuleerden beelden van de vernielingen.

Het onderzoeksteam heeft al het aangeleverde beeldmateriaal, tientallen tips en verklaringen geanalyseerd. Aan de hand van de uitkomsten konden in totaal 22 verdachten, tussen de 13 en 20 jaar oud, worden opgespoord.

Met het traceren van deze verdachten is een fors deel van de vernielingen en het geweld in beeld gebracht.

Zeven minderjarige verdachten worden gedagvaard voor een kinderrechterzitting op 30 november 2016. Zij worden verdacht van openlijk geweld dan wel medeplegen vernieling. De zitting vindt achter gesloten deuren plaats. Tijdens de behandeling zal ook gekeken worden naar de schade die de gemeente
heeft geleden en hoe dat vergoed zal moeten worden.

Over de overige verdachten gaat de officier nog een beslissing nemen.

De betrokkenheid van de inwoners van Emmen en omgeving bij deze zaak heeft geleid tot waardevolle tips. Dankzij deze tips zijn de jongeren in beeld gekomen.

Deel dit op

*