Aanhoudingen om drugs


Aanhoudingen om drugs

Laatste update:
04-11-2016 | 14:50

Nieuwegein - Donderdag 3 november werden twee mannen met drugs aangehouden op de Erfstede. Een derde man beledigde agenten en werd ook aangehouden.

Politieagent op de rug Politieagent op de rug

Rond 14.15 uur zagen agenten een auto rijden waarbij de automobilist een verkeersovertreding maakte. Bij het aanspreken van de bestuurder roken agenten een sterke henneplucht uit de auto, waarna ze de auto onderzochten. Zij troffen in de auto hennep en andere soorten drugs aan en contant geld
dat mogelijk van diefstal afkomstig was. Zij hielden daarop de bestuurder en de bijrijder, mannen van 21 jaar uit IJsselstein en 28 jaar uit Nieuwegein, aan. De IJsselsteiner bleek ook nog een straf open te hebben staan en rond te rijden terwijl hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Een derde man (25 jaar, uit Nieuwegein) kwam aanlopen en bemoeide zich met deze aanhoudingen en beledigde de agenten. Zij wilden hem daarvoor aanhouden, maar hij liep weg. Even verderop kon hij alsnog aangehouden worden. Omstanders bemoeiden zich hiermee en plaatsten filmpjes van deze
arrestatie op internet, zonder de context van het gehele incident. Op internet ontstonden vragen over het toegepaste geweld van de agenten. Als politiemensen geweld gebruiken, wordt dit indien nodig getoetst en beoordeeld door het OM.