Weerter winnaars campagne 'Doekie, nee niet in de wc' ontvingen...


Weerter winnaars campagne 'Doekie, nee niet in de wc' ontvingen eigen stripboekDe gemeente zette op vrijdag 4 november vier kinderen uit Weert en Stramproy in het zonnetje vanwege het winnen van de stripwedstrijd ‘Doekie, nee niet in de wc’. De vier kinderen, Amine (8), Luana (9), Tom (5) en Linde (9), kregen een echt stripboek met hun eigen avontuur van Doekie. Aan de campagne was voor basisschoolleerlingen een leuke prijsvraag verbonden waarmee de kinderen hun eigen stripboek kunnen winnen.
De publiekscampagne “Doekie, nee niet in de wc” is bedoeld om inwoners van Limburg bewust te maken dat vochtige doekjes niet in het riool thuishoren. Vochtig toiletpapier en andere soorten doekjes veroorzaken grote problemen in het afvalwatersysteem. De doekjes zorgen voor verstoppingen in de rioolbuizen en klonteren samen in de rioolpompen waardoor deze in storing vallen en eerder kapot gaan. Dit kan ook in huis voor wateroverlast en stank zorgen. Het schoonmaken en repareren kost de inwoners van Limburg jaarlijks veel geld. De schade aan zowel de riolering als de gemalen bedraagt per jaar tientallen miljoenen euro’s.

Doekie
De campagne liep van 10 oktober t/m 6 november op initiatief van Waterpanel Noord. Doekie beleefde een spannend avontuur in zijn eigen animatiefilm en was te zien op toiletposters in openbare gebouwen, zorginstellingen, peuterspeelzalen en scholen. Hij reed mee achterop streekbussen en had zijn eigen radiocommercial. Social media en de websites van de samenwerkingspartners besteden aandacht aan Doekie. Uitgebreide informatie staat op www.waterinlimburg.nl/nieuws.
Waterpanel
Waterpanel Noord is een samenwerkingsverband van de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray, Weert, Waterschap Peel en Maasvallei, Waterschap Roer en Overmaas, Waterschapsbedrijf Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg.
 
 De vier winnaars van de stripwedstrijd.Geplaatst: 4-11-2016