Het nationale ballet danst tijdens avond van de balletmuziek

Amsterdam, 20 oktober 2016

Persbericht

Het nationale ballet danst tijdens avond van de balletmuziek

* ode aan de balletmuziek door Het Balletorkest

* optredens door Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam en Introdans

* 4 november in Koninklijk Theater Carré

* presentatie Igone de Jongh

Het Balletorkest, de vaste begeleidingspartner van Het Nationale Ballet, brengt op vrijdag 4 november de eerste editie van de Avond van de Balletmuziek in Koninklijk Theater Carré. Het Balletorkest speelt die avond bekende balletmuziekstukken uit onder andere Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Coppelia, Romeo en Julia en Vuurvogel. Het Nationale Ballet danst die avond een pas de deux uit La Bayadère op muziek van Ludwig Minkus en Hans van Manens Variations for two Couples op muziek van o.a. Benjamin Britten en Astor Piazolla. Verder zijn er optredens van Scapino Ballet Rotterdam en Introdans.

De avond wordt gepresenteerd door Igone de Jongh, eerste soliste van Het Nationale Ballet, die onlangs de dansprijs de Gouden Zwaan in ontvangst mocht nemen.

Igone de Jongh: “Ik vind het geweldig om deze avond te mogen presenteren. Het wordt een avond vol prachtige muziek gecombineerd met dans op topniveau. Ik ben blij dat de muziek en het orkest, een belangrijk maar soms onderbelicht onderdeel van iedere choreografie en voorstelling, nu extra in de schijnwerpers staan.”

Avond van de Balletmuziek

Het Balletorkest o.l.v. Matthew Rowe in samenwerking met Stichting N.U.N.C., Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam en Introdans met optredens van Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam en Introdans

Koninklijk Theater Carré

vr. 4 november 2016, 20.00 uur