iPhone alsnog goedkoper in het Verenigd Koninkrijk door de Brexit


De iPhone 7 bijna 100 euro goedkoper in het VK

AMSTERDAM, 20161104 -- Afgelopen juni koos de bevolking van het Verenigd Koninkrijk voor vertrek uit de Europese Unie. Als gevolg van het aanstaande vertrek bleef het pond maar dalen en op maandag 11 oktober 2016 zakte het pond zelfs onder de €1.10, dit voor het eerst sinds maart 2010, het laagste punt in zeseneenhalf jaar. Dit was voor Actiecode.nl de perfecte reden om te kijken welke voordelen dit op kan leveren voor de Nederlandse consument.

[tabel: Prijs van de iPhone in Europa]
  • De iPhone 7 bijna 100 euro goedkoper in het VK
  • 12% voordeel op de Google Pixel release prijs

iPhone 7 - veel voordeel


De prijs van de iPhone 7 (32GB) is in het Verenigd Koninkrijk nu £599, als we dat tegen de huidige wisselkoers afzetten komt dit neer op een prijs van €670,-. Gezien de huidige prijs van de iPhone in Nederland - €769 – betekent dit dat je €99,- of 13% goedkoper uit bent in het VK. De €99,- kan je inzetten om naar Londen te vliegen en daar de iPhone aan te schaffen, en dan heb je een iPhone + Citytrip voor dezelfde prijs als waarvoor je de iPhone in Nederland zelf koopt. Zo lang het VK nog onderdeel is van de EU betaal je namelijk geen invoerbelastingen.

Ondanks dat Apple de prijs van de iPhone in September voor het VK al met £100, heeft opgeschroefd vanwege de wisselkoers is het nog steeds voordelig om in bijvoorbeeld Londen te gaan shoppen door het zwakke pond. Voor Italianen en Noren is het met betrekking tot de iPhone het interessants om te gaan shoppen in het VK, zij besparen respectievelijk €128,- en €154,- op de aanschaf ten op zichte van de lokale prijzen.

Google Pixel


Het prijzencircus is natuurlijk niet alleen van toepassing op de Apple producten. De release van de nieuwe Google Pixel telefoon op 20 oktober voor £599 komt neer op €670,-. In Duitsland wordt de initiële releaseprijs €759,- ook hier scheelt het dus al weer 12% op de lokale retailprijs. Tech fans zouden bijna moeten overwegen om dus naar het VK te vliegen en hier van te profiteren.