SERET Internationaal Televisie- en Filmfestival, 5-10 november in Nederland

in Nederland / by Mike Durand / on 19/10/2016 at 11:44 / Tags: Amsterdam

SERET International keert voor de tweede maal terug naar Amsterdam en Amstelveen voor haar Televisie- en Filmfestival dat plaats zal vinden van 5-10 november 2016. Tijdens het Festival zijn speelfilms en documentaires van top filmmakers uit Israel te bewonderen. Na het succes van het Festival in 2015 heeft de organisatie van SERET International besloten om nog twee nieuwe locaties in Nederland te betrekken, Maasticht en Utrecht.

Het aanbod aan films is in vergelijking met vorig jaar uitgebreid en vele films en documentaires zullen voor het eerst in Nederland getoond worden. Onder de films zitten internationale prijswinnaars van Filmfestivals zoals het Sundance en Locarno Festival.

Het programma van het Festival geeft een inkijk in de "wereldwijd toonaangevende, innovatieve dynamische en gepassioneerde filmindustrie in Israel". De Israelische televisie- en filmindustrie groeit en richt zich steeds vaker op een internationaal publiek. De screenings zullen plaatshebben bij onder andere in de Amsterdamse bioscoop Rialto en Cinema De Balie, de Cinema Amstelveen in Amstelveen, in Maastricht in de Lumiere en in Utrecht in het Louis Hartlooper Complex. Alle films zijn Engels ondertiteld. Meer informatie programma: SERET International Filmfestival.