Recalcitrant stel aangehouden


Recalcitrant stel aangehouden

Laatste update:
07-11-2016 | 14:54

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Een stel uit Belgie is zondagavond aangehouden voor belediging en mishandeling van agenten. Ze hadden net het bureau verlaten omdat de man dronken gereden had.

Op zondag 6 november 2016 om 21.00 uur betrapten surveillerende agenten een 48-jarige man uit Brecht (B) op het rijden onder invloed. Ze hadden de man slingerend met hoge snelheid door Tilburg zien rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken en namen van hem een voorlopige ademanalyse af.
Bleek dat hij gedronken had en hij moest mee naar het bureau waar uit de definitieve analyse bleek dat hij twee keer teveel op had. De vrouw die naast hem zat ging ook mee naar het bureau. Nadat de procedure afgerond was mocht de man gaan. Bij het naar buiten lopen beledigde hij de agenten die
hem uit lieten. Ze hielden hem aan. Zijn partner was het daar niet mee eens en mishandelde een agent door hem in zijn gezicht te slaan. De vrouw, 46 jaar, werd daarop ook aangehouden en iedereen kon weer terug het bureau in. Beiden hebben de nacht doorgebracht in een cel.